Artikel laten voorlezen

Na wat moeizame dagen lijkt de rust op de aandelenbeurzen weer wat terug te keren. Ondanks een lichte stijging van de rentes op staatsobligaties waren aandelen in trek. De S&P 500 sloot 1,06% hoger op 4.373 punten en de Nasdaq Composite eindigde met een winst van 1,2% op 13.568 punten. Hoewel zorgen over de inflatieontwikkelingen en de geopolitieke situatie voortdurend op de achtergrond blijven spelen, zal de aandacht de komende weken iets meer op de bedrijfscijfers komen te liggen. In totaal zullen 53 bedrijven in de S&P 500 deze week hun resultaten bekendmaken. Belangrijke bedrijven vandaag zijn onder andere Johnson & Johnson, Bank of America, Goldman Sachs en Lockheed Martin.

Naast de kwartaalcijfers van dinsdag zal Wall Street ook letten op nieuwe economische cijfers. Vanmiddag worden de detailhandelsverkopen en industriële productiecijfers over september gepubliceerd.

De futures wijzen momenteel toch weer op een lagere start van de beursdag. President Biden van de Verenigde Staten zal een bezoek aan Israël brengen en er staan naar verluidt ook 2000 soldaten klaar om het land te helpen. Daarnaast werd zojuist bekend dat de Chinese vastgoedontwikkelaar Country Garden mogelijk in gebreke zal blijven als het vandaag aan het einde van een aflossingsvrije periode van 30 dagen, de couponbetaling van $ 15 miljoen niet voldoet. De in opspraak geraakte vastgoedgigant waarschuwde vorige week dat het mogelijk niet in staat is om al zijn buitenlandse terugbetalingen te doen, inclusief die in Amerikaanse dollar.

Azië herstelt & Europa opent lager

Australische aandelen sloten dinsdag voor het eerst in drie dagen hoger nadat beleggers de notulen van de laatste beleidsvergadering van de centrale bank beoordeelden. De notulen van de Reserve Bank of Australia gaven een gedetailleerd overzicht van de beweegredenen van de centrale bank om de rente op leningen tijdens de monetaire beleidsvergadering van oktober op 4,1% te houden, de vierde maand op rij dat de rente ongewijzigd bleef.

De Japanse Nikkei 225 veerde op met 0,98%, terwijl de Topix 0,57% steeg. De Hang Seng-index in Hongkong steeg 0,75%, terwijl de Chinese markten op het vasteland dalingen van eerder in de sessie wisten goed te maken.

De Europese markten openen vermoedelijk licht lager, waarbij beleggers zowel de situatie in het Midden-Oosten blijven volgen alsmede uitkijken naar diverse bedrijfscijfers. Ericsson, Rio Tinto en Publicis behoren tot de grote Europese bedrijven die dinsdag hun kwartaalcijfers bekend zullen maken. De ZEW index dat het economisch sentiment in de eurozone meet wordt dinsdag om 10 uur ‘s ochtends bekendgemaakt.

Beursagenda

Dinsdag 17 oktoberDE – ZEW Economisch sentiment
EUR – ZEW Economisch sentiment
VS – FOMC-lid Williams spreekt
VS – Detailhandelsverkopen
VS – Industriële Productie
VS – FOMC-lid Bowman spreekt
VS – Bedrijfsvoorraad
VS – Detailhandelsvoorrraden excl.auto’s
11:00
11:00
14:00
14:30
15:15
15:20
16:00
16:00
Woensdag 18 oktoberCNY – BBP
CNY – Werkloosheidscijfers
EUR – Inflatie (CPI)
VS – Bouwvergunningen
VS – Bouwstarters
VS – Ruwe olievoorraden
VS – FOMC-lid Williams spreekt
VS – FOMC-lid Bowman spreekt
VS – Fed Beige Book
04:00
04:00
11:00
14:30
14:30
16:30
18:30
19:00
20:00
Donderdag 19 oktoberVS- Jobless claims
VS – Philadelphia Fed Productie-index
VS – Bestaande huizenverkopen
VS – Fed-voorzitter Powell spreekt
14:30
14:30
16:00
18:00
Vrijdag 20 oktoberJPY – Nationale Kern CPI
DE – Producentenprijsindex (PPI)
VS – FOMC-lid Harker spreekt
01:30
08:00
15:00

Gebruikte bronnen:

https://www.cnbc.com/world/

LYNX Morning Call: het laatste beursnieuws vandaag en de komende week

Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? Wat doen de beurzen vandaag? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX. Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

Laatste Beursnieuws in uw mailbox?

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoe nuttig vond u het artikel?(Vereist)
Zeer onbehulpzaamZeer behulpzaam

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.