Artikel laten voorlezen

We naderen deze week het einde van de maand november, wat een erg sterke beursmaand lijkt te worden. De Dow en S&P 500 liggen op schema om de maand met respectievelijk 6,9% en 8,5% hoger te eindigen. Winnaar deze maand lijkt wederom de technologiezware Nasdaq te worden die vooralsnog met 10,8% omhoogging in november.

Gisteren kwamen de Amerikaanse beurzen echter niet ver van hun plek. De S&P 500 eindigde 0,2% lager en de Nasdaq verloor 0,07%. Beide indices noteren zo’n 5% onder hun all-time highs, maar beleggers krijgen mogelijk toch wat hoogtevrees. Economen voorspellen voor aankomend jaar nog altijd een recessie. En hoewel de winsten afgelopen kwartaal op peil bleven, viel de omzetgroei toch wat tegen. Nu de inflatie hard wegzakt is het nog maar de vraag in hoeverre bedrijven ruimte hebben om hun marges te verhogen.

Beleggers besteedden tijdens de handelssessie op Cyber Monday speciale aandacht aan aandelen die profiteren van het vele online winkelen. Het aandeel Affirm knalde bijna 12% omhoog en Shopify steeg met bijna 5%, terwijl Amazon
0,7% opliep. Ook werd bekend dat de Chinese retailer Shein een beursnotering in de VS heeft aangevraagd. Het bedrijf werd het laatst gewaardeerd op 66 miljard dollar en zou al in 2024 klaar kunnen zijn voor de beursgang

Op dinsdagmiddag verschijnen economische cijfers over onder andere de huizenprijzen en het consumentenvertrouwen. Beleggers zullen ook een aantal Federal Reserve functionarissen volgen die gedurende de dag toespraken houden. De markten lijken echter vooral te wachten op de nieuwe inflatiecijfers die later deze week verschijnen.

Azië verdeeld & Europa opent lager

In he Oosten lieten de aandelenbeurzen vannacht een gemengd beeld zien. De Japanse markten noteerden lager, waarbij de Nikkei 225 0,12% en de Hang Seng index in Hongkong 0,85% lager eindigde. De CSI 300 index op het Chinese vasteland maakte eerdere verliezen goed en steeg 0,19% en de Zuid-Koreaanse Kospi index steeg ruim 1%.

De olieprijzen waren ook volatiel, nadat Qatar zei dat de wapenstilstand tussen Israël en Hamas met nog eens twee dagen is verlengd.

De Europese markten stevenen dinsdag af op een vlakke tot licht lagere opening, waarmee het zwakke sentiment van het begin van de week in de regio en daarbuiten wordt voortgezet. Vanochtend bleek dat de bereidheid van Duitse bedrijven om nieuw personeel aan te nemen licht daalde in november, aldus het Ifo Institute. Klaus Wohlrabe, hoofd enquêtes bij het Ifo, zei dat Duitse bedrijven aanwervingen uitstellen met “nog steeds geen solide basis voor herstel in zicht”, omdat ze een gebrek aan nieuwe orders blijven ervaren. Eerder bleek al dat de Duitse economie zich officieel in een recessie bevindt.

Beursagenda

Dinsdag 28 novemberDE – GfK Consumentenvertrouwen
VS – S&P/CS HPI Samengesteld
VS – CB Consumentenvertrouwen
VS – FOMC-lid Bowman spreekt
08:00
15:00
16:00
16:45
Woensdag 29 novemberDE – Inflatie (CPI)
VS – BBP
VS – Detailhandelsvooraden excl. auto’s
VS – Ruwe olievoorraden
VS – Beige Book
14:00
14:30
14:30
16:30
20:00
Donderdag 30 novemberJPY – Industriële Productie
CNY – Productie PMI
DE – Detailhandelsverkopen
DE – Werkloosheidscijfer
EUR – Inflatie (CPI)
VS – PCE prijsindex
VS – Jobless Claims
VS – PCU prijsindex
VS – Persoonlijke uitaven
VS – Chicago Inkoopmanagersindex (PMI)
VS – Voorlopige huisverkopen
00:50
02:30
08:00
11:00
14:30
14:30
14:30
14:30
14:30
15:45
16:00
Vrijdag 1 decemberCNY – Caixin Industriële Productie PMI
EUR – Productie PMI
VS – ISM Productie PMI
VS – Fed-voorzitter Powell spreekt
02:45
10:00
16:00
17:00

Gebruikte bronnen:

https://www.cnbc.com/world/

LYNX Morning Call: het laatste beursnieuws vandaag en de komende week

Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? Wat doen de beurzen vandaag? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX. Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

Laatste Beursnieuws in uw mailbox?

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoe nuttig vond u het artikel?(Vereist)
Zeer onbehulpzaamZeer behulpzaam

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.