Artikel laten voorlezen

De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn donderdag voor de derde dag op rij in mineur gesloten. De S&P 500 daalde met 0,56% naar 4.739 punten en de Nasdaq Composite verloor 0,59% bij een slot op 14.855 punten. Beleggers maakten zich zorgen over een sterk cijfer van de detailhandelsverkopen in december. De winkelverkopen stegen op maandbasis met 0,6%, wat hoger was dan de voorspelde 0,4%. Dit duidt erop dat de consumentenbestedingen nog altijd robuust blijven en dat zou zomaar eens tot minder renteverlagingen van de Federal Reserve kunnen leiden.

Momenteel gaan de markten uit van een kans van 56% op een renteverlaging van 0,25% in maart, volgens de CME FedWatch Tool. Deze verwachting is de afgelopen weken flink afgekomen. Door het cijfer klom de 10-jaars Treasury yield boven de 4,1%, het hoogste niveau sinds 13 december.

Vandaag kijken beleggers uit naar de eerste aanvragen werkloosheidsvergoeding, de Philadelphia Fed Productie-index en de ruwe olievoorraden. Ook zal Fed-lid Bostic tegen het einde van de dag een toespraak houden.

Discover Financial Services daalde nabeurs met 9%, nadat de creditcardmaatschappij rapporteerde dat de netto afschrijvingen in het vierde kwartaal zijn gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Discover boekte in het vierde kwartaal een omzet van $4,20 miljard en overtrof daarmee de ramingen van $4,10 miljard.

Het aandeel Alcoa daalde nabeurs met 3%, nadat de aluminiumproducent de resultaten voor het vierde kwartaal rapporteerde. Alcoa boekte een kleiner dan verwacht aangepast verlies van $ 56 cent per aandeel, vergeleken met een verwacht verlies van $ 86 cent per aandeel. De omzet van $2,60 miljard kwam overeen met de ramingen.

Chinese beurs veert wat op & Europa opent lager

De aandelenkoersen in Hongkong veerden donderdag op, waarbij de Hang Seng index in Hongkong met 0,75% klom. Een dag eerder maakte de Chinese overheid nog bekend dat de economie in het vierde kwartaal van 2023 met 5,2% is gegroeid, waarmee de ramingen van Reuters voor een groei van 5,3% werden gemist.

TSMC rapporteerde een omzetdaling van 1,5% ten opzichte van een jaar geleden, terwijl het nettoresultaat met 19,3% daalde. In het vierde kwartaal stegen de inkomsten met 14,4% ten opzichte van het derde kwartaal, ondersteund door de aanhoudend sterke groei van onze toonaangevende 3-nanometertechnologie”, aldus TSMC.

De Europese markten stevenen donderdag af op een gemengde opening, terwijl beleggers blijven letten op nieuws en commentaar van het World Economic Forum in Davos, Zwitserland. Een aantal functionarissen van de Europese centrale banken in Davos waren voorzichtig over renteverlagingen en waarschuwden dat de markten, ondanks de vooruitgang in de aanpak van de inflatie, op de zaken vooruit zijn gelopen wat betreft de verwachtingen voor een verlaging van de rente.

Beursagenda

Donderdag 18 januariVS – Bouwvergunningen
VS – Jobless claims
VS – Philadelphia Fed Productie
VS – Ruwe olievoorraden
VS – FOMC-lid Bostic spreekt
14:30
14:30
14:30
17:00
17:30
Vrijdag 19 januariDE – Producentenprijsindex (PPI)
EUR – Lagarde van ECB spreekt
VS – Bestaande huizenverkopen
VS – Michigan Inflatieverwachtingen
VS – Michigan consumentenvertrouwen
08:00
11:00
14:30
16:00
16:00

Gebruikte bronnen:

https://www.cnbc.com/world

LYNX Morning Call: het laatste beursnieuws vandaag en de komende week

Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? Wat doen de beurzen vandaag? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX. Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

Laatste Beursnieuws in uw mailbox?

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoe nuttig vond u het artikel?(Vereist)
Zeer onbehulpzaamZeer behulpzaam

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.