Artikel laten voorlezen

Afgelopen vrijdag sloten de Amerikaanse beurzen al om 19:00 uur. In de 3,5 uur die wel gehandeld werd, kwamen de indices niet ver van hun plek. De S&P 500 index sloot 0,06% hoger op 4.559 punten en de Nasdaq daalde met 0,11% naar 14.250 punten. Nvidia viel op met een verlies van 1,93%, het aandeel lag vorige week onder druk na de publicatie van de kwartaalcijfers. We schreven een artikel over de cijfers en de waardering van het aandeel Nvidia.

Het lange weekend van Thanksgiving valt ook altijd samen met Black Friday. Volgens Adobe Analytics genereerde het koopfestijn $ 9,8 miljard aan online verkopen in de Verenigde Staten. Dat was een stijging van 7,5% ten opzichte van een jaar geleden. Na Cyber Monday zal de verkoop waarschijnlijk afnemen gedurende de rest van het holiday season.

Opvallend genoeg meldden diverse Amerikaanse retailers de afgelopen weken juist dat de consumentenbestedingen verzwakken. Zwakke bestedingscijfers zouden erop kunnen wijzen dat de renteverhogingen van de Federal Reserve eindelijk beginnen door te werken in de bredere economie. Uit de laatste enquête van de New York Fed onder huishoudens bleek ook dat een recordaantal consumenten zegt dat het veel moeilijker is om krediet te krijgen. Ondertussen nemen de creditcard-schulden juist toe.

Aankomende week is een relatief drukke week voor economische cijfers. Vandaag komen de nieuwe huizenverkopen en de laatste Dallas Fed Manufacturing Survey naar buiten. Op dinsdag staat het Amerikaanse consumentenvertrouwen op de agenda, evenals toespraken van verschillende Fed-leden. Op donderdag wordt de PCE-prijsindex voor oktober gepubliceerd, de favoriete inflatiemaatstaf van de Amerikaanse centrale bank.

Azië in het rood & Europa opent hoger

De Aziatische beurzen zijn lager gesloten met een verlies van 0,25% voor de Hang Seng index en 0,53% voor de Nikkei 225. Ondanks stevige dalingen van vastgoedbedrijven, vanwege onrust in de sector, bleven de verliezen voor de indices beperkt.

Beleggers verwerkten ook nieuwe cijfers over de Japanse diensteninflatie, deze steeg naar het hoogste niveau in 45 maanden. De Japanse PPI diensten zijn in oktober met 2,3% is gestegen tot het hoogste niveau sinds januari 2020. Het percentage betekende ook een stijging van de 2% ten opzichte van de voorgaande maand.

In Europa gaan de beurzen een vlakke opening tegemoet. Beleggers kijken vooral uit naar de inflatiecijfers voor november die donderdag verschijnen. Analisten voorspellen een stabiele CPI-stijging van 2,9%, vergelijkbaar met oktober. De kerninflatie wordt ook verwacht stabiel te blijven op 4,2%.

Ondertussen zet de AEX zijn stijgende trend voort. Na een terugval werd een hogere bodem gevormd en met een hogere top op vrijdag lijkt de trend te worden voortgezet. Later deze ochtend verschijnt uiteraard weer een uitgebreidere technische analyse van de Nederlandse beurs.

Beursagenda

Maandag 27 novemberVS – Bouwvergunningen
VS – Nieuwe huizenverkopen
14:00
16:00
Dinsdag 28 novemberDE – GfK Consumentenvertrouwen
VS – S&P/CS HPI Samengesteld
VS – CB Consumentenvertrouwen
VS – FOMC-lid Bowman spreekt
08:00
15:00
16:00
16:45
Woensdag 29 novemberDE – Inflatie (CPI)
VS – BBP
VS – Detailhandelsvooraden excl. auto’s
VS – Ruwe olievoorraden
VS – Beige Book
14:00
14:30
14:30
16:30
20:00
Donderdag 30 novemberJPY – Industriële Productie
CNY – Productie PMI
DE – Detailhandelsverkopen
DE – Werkloosheidscijfer
EUR – Inflatie (CPI)
VS – PCE prijsindex
VS – Jobless Claims
VS – PCU prijsindex
VS – Persoonlijke uitaven
VS – Chicago Inkoopmanagersindex (PMI)
VS – Voorlopige huisverkopen
00:50
02:30
08:00
11:00
14:30
14:30
14:30
14:30
14:30
15:45
16:00
Vrijdag 1 decemberCNY – Caixin Industriële Productie PMI
EUR – Productie PMI
VS – ISM Productie PMI
VS – Fed-voorzitter Powell spreekt
02:45
10:00
16:00
17:00

Gebruikte bronnen:

https://www.cnbc.com/world/

LYNX Morning Call: het laatste beursnieuws vandaag en de komende week

Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? Wat doen de beurzen vandaag? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX. Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

Laatste Beursnieuws in uw mailbox?

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoe nuttig vond u het artikel?(Vereist)
Zeer onbehulpzaamZeer behulpzaam

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.