Artikel laten voorlezen

Na de vuurrode dag op woensdag zijn de Amerikaanse beurzen gisteren weer grotendeels hersteld. De S&P 500 index steeg met 1,03% naar 4.746 punten en de Nasdaq composite eindigde met een winst van 1,26% op 14.963 punten. Toch moeten we niet direct te enthousiast raken. Op de grafiek resulteerde de stijging gisteren in een inside day. Dat wil zeggen dat de candle en dus de bewegingen van gisteren binnen de range van de dag van woensdag bleven. De candle van woensdag oogt bovendien als een bearish engulfing, een candle-patroon dat doorgaans op topvorming kan wijzen. Zo een zelfde patroon zagen we op 27 juli, waarna een correctie van 10% volgde. Om de bullmarket een duurzaam vervolg te geven moet de S&P 500 bovendien boven de vorige all-time high op 4.818 zien te breken. Mogelijk is daar nog een aanloopje voor nodig.

De small-cap Russell 2000 ging donderdag aan kop met een winst van 1,7% op, waarmee de recente trend werd voortgezet dat de marktrally breed gedragen wordt. Ook kleinere en speculatievere aandelen profiteren van de dalende rentes op de kapitaalmarkten. De small-cap index ligt op koers om voor de zesde week op rij hoger te sluiten.

In de nabeurshandel donderde het aandeel Nike met 11,7% omlaag, na een waarschuwing voor een lagere omzet in het tweede kwartaal. Nike verwacht nu dat de gerapporteerde omzet over het hele jaar met ongeveer 1% zal groeien, vergeleken met een eerdere verwachting van een stijging met enkele procenten. In het huidige kwartaal, dat de tweede helft van de vakantieperiode omvat, verwacht Nike dat de gerapporteerde omzet licht negatief zal zijn. Het sportmerk onthulde ook plannen om de kosten de komende drie jaar met ongeveer $ 2 miljard te verlagen.

Vandaag richten beleggers zich op de consumentenbestedingen en de PCE-prijsindex, een belangrijke inflatiemeting voor de Fed. Er wordt een stijging van 2,3% verwacht, wat de traagste stijging zou zijn sinds het vierde kwartaal van 2020. Verder maakt de markt zich op voor een lang weekend, gezien de meeste aandelenmarkten volgende week maandag en dinsdag gesloten blijven vanwege Kerstmis.

Chinese gameontwikkelaars onderuit

Tencent en NetEase doken vrijdag omlaag, nadat Beijing richtlijnen had vrijgegeven om prikkels in te dammen die zouden kunnen leiden tot buitensporig gamen en het spenderen van geld aan deze spellen. Tencent tuimelde maar liefst 12,7% naar 272,80 HKD, het laagste niveau sinds eind november 2023. NetEase zakte met maar liefst 25% naar 121 HKD. Hierdoor eindigde de Hang Seng index uit Hongkong ruim 2% lager.

De Europese markten stevenen vrijdag af op een lagere opening. Het positieve momentum lijkt te zijn opgedroogd en beleggers stellen wat winsten veilig richting het einde van het jaar. Handelaren zijn op weg naar een vierdaagse onderbreking voor de kerstvakantie en de Britse markten sluiten vrijdag al vroeger. Toch is er nog genoeg om in de gaten te houden, waaronder de detailhandelsverkopen en het uiteindelijke bruto binnenlands product in het VK, Franse cijfers over het consumentenvertrouwen en de Amerikaanse prijsindex voor de persoonlijke consumptieve bestedingen, een belangrijke inflatiemeter voor de Federal Reserve.

Beursagenda

Vrijdag 22 decemberJPY – Nationale kern CPI
VS – Duurzame goederenbestellingen
VS – Kern PCE prijsindex
VS – PCU-prijsindex
VS – Persoonlijke uitgaven
VS – Michigan inflatieverwachtingen
VS – Nieuwe huizenverkopen
00:30
14:30
14:30
14:30
16:00
16:00
16:00

Gebruikte bronnen:

https://www.cnbc.com/world/

LYNX Morning Call: het laatste beursnieuws vandaag en de komende week

Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? Wat doen de beurzen vandaag? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX. Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

Laatste Beursnieuws in uw mailbox?

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoe nuttig vond u het artikel?(Vereist)
Zeer onbehulpzaamZeer behulpzaam

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.