Artikel laten voorlezen

De renteopbrengst van de 10-jaar Amerikaanse staatsobligaties blijft voorlopig boven de 4% noteren. De piek werd eind oktober bereikt met 5,021%. Dit resulteert momenteel in een gemengd beeld op Wall Street: de Dow Jones daalt met 0,47% tot 37.485 punten, terwijl de technologie-index Nasdaq 100 licht stijgt met 0,21% en sluit op 16.671 punten. De brede S&P 500-index daalt met 10 punten, wat neerkomt op een daling van 0,22%.

LYNX+ platform, Nasdaq 100, 10/01/2024

Bij de verschillende sectoren kleurde vooral de energiesector donkerrood, samen met de materialensector. De beste prestaties waren te zien in de halfgeleider- en voedingssector. Op individueel aandelenniveau viel Juniper Networks, de fabrikant van netwerkapparatuur, positief op met een stijging van bijna 22%. Er zijn berichten dat HP Enterprise in vergevorderde onderhandelingen is om het bedrijf over te nemen, met een overnameprijs die volgens de Wall Street Journal rond de $13 miljard ligt.

Er is ook veel te doen rond de mogelijke goedkeuring van de Bitcoin ETF door de Amerikaanse SEC. Dit is een zeer geanticipeerd evenement dat gisteren een opmerkelijke wending kreeg. Op het platform X werd een tweet verspreid dat de Bitcoin ETF goedkeuring zou krijgen. Echter, enkele minuten later bleek dat het account van de SEC op platform X gecompromitteerd was. Veel ETF-aanbieders, waaronder grote spelers als BlackRock, ARK, Fidelity, Grayscale en VanEck, wachten ongeduldig op de goedkeuring van hun Bitcoin ETF.

Blik op Azië en Europa

In Azië zien we de Nikkei 225 voor het eerst sinds maart 1990 op meer dan 34.000 punten noteren. Ook de brede Japanse index Topix gaat vlot hoger vandaag met voorlopig zo’n + 1,5 % op de borden. De zwakke yen speelt in de kaarten van de sterk exportgerichte Japanse bedrijven. De overige Aziatische beurzen doen het minder goed. De Hang Seng index noteert 0,71 % lager en Shanghai Composite moet 0,42 % prijsgeven.

De BEL 20 sloot met een daling van 0,39% op 3.722 punten. Deze keer was het Umicore dat een aanzienlijke daling liet zien. Het aandeel daalde met meer dan 5% na een adviesverlaging van zowel Bank of America als Deutsche Bank. De omzet van Umicore uit batterijrecycling blijft achter bij de groeiende trend in elektrische voertuigen, wat sommige beleggers zorgen baart. De volgende kwartaalcijfers van Umicore worden op 16 februari bekendgemaakt.

De AEX-index in Nederland daalde met 0,19% en sloot op 777,58 punten. Randstad viel negatief op binnen de AEX; het aandeel bereikte gedurende de dag een verlies van 5,50%. Hoewel er tegen het einde van de dag enig herstel was, sloot Randstad toch 3,27% lager. Aandelen in de HR-sector stonden onder druk na teleurstellende kwartaalcijfers van concurrent Hays, die ook communiceerde op korte termijn geen verbetering te zien vanwege de vertragende economie. De Zwitsers genoteerde concurrent Adecco daalde eveneens met 3,07%.

In de rest van Europa zagen de DAX en Euro Stoxx 50 indices respectievelijk dalingen van 0,60% en 0,87%. Ook hier waren de verliezen merkbaar, met de grootste dalingen bij Daimler Truck Holding, Infineon, BASF en Iberdrola.

Beursagenda

Woensdag 10 januariVS – Fed-lid Williams spreekt21:15
Donderdag 11 januariEUR – ECB maandrapport
VS – Jobless claims
VS – Inflatie (CPI)
VS – Jobless claims
VS – Federale begroting
10:00
14:30
14:30
14:30
20:00
Vrijdag 12 januariCNY – Inflatie (CPI)
VS – Producentenprijsindex (PPI)
VS – WASDE rapport
02:30
14:30
18:00

Gebruikte bronnen:

www.wsj.com/business/deals/hewlett-packard-enterprise-near-deal-to-buy-juniper-networks-6995a464

www.bloomberg.com/news/articles/2024-01-09/stock-market-today-dow-s-p-live-updates?srnd=markets-vp

LYNX Morning Call: het laatste beursnieuws vandaag en de komende week

Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? Wat doen de beurzen vandaag? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX. Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

Laatste Beursnieuws in uw mailbox?

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoe nuttig vond u het artikel?(Vereist)
Zeer onbehulpzaamZeer behulpzaam

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Kevin Verstraete
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.