Artikel laten voorlezen

Het zijn rustige beursdagen en de volumes zijn wat lager dan gemiddeld. Toch blijft het sentiment onderliggend wel positief. De S&P 500 eindigde dinsdag met een winst van 0,10% op 4.554 punten en de Nasdaq boekte een winst van 0,29% bij een slot op 14.281 punten. Het aandeel Tesla viel op met een winst van 4,5%, nadat er goede verkoopcijfers in China werden gemeld.

Beleggers verwerkten uitspraken van Fed-lid Christopher Waller, die zei dat het huidige monetaire beleid voldoende restrictief lijkt om de inflatie terug te brengen naar de doelstelling van 2% van de centrale bank. De opmerkingen hielpen het optimisme onder beleggers aan te wakkeren en zorgden voor dalende rentes. Vannacht daalde de Amerikaanse 10-jaars rente nog eens met ongeveer 6 basispunten tot 4,265%, het laagste niveau sinds 14 september.

Grafiek 10-Year treasury

Wallers uitspraken komen in de aanloop naar de beleidsvergadering van de Amerikaanse centrale op 12-13 december, waar de Fed naar verwachting zijn belangrijkste rentetarief stabiel zal houden. De markt vraagt zich echter nog wel af hoe lang de rente hoog zal blijven en wanneer deze in 2024 mogelijk wordt verlaagd, vooral nu de economie vertraagt en er bezorgdheid heerst over een recessie. Volgens de CME FedWatch Tool geven de fed funds futures aan dat er een kans is van 75% dat de centrale bank de rente volgend jaar mei al verlaagt.

Dinsdag bleek ook dat het Amerikaanse consumentenvertrouwen in november is verbeterd, hoewel de meesten nog steeds een economische recessie verwachten. Beleggers kijken echter vooral uit naar economische cijfers die van invloed kunnen zijn op komende monetaire beleidsbeslissingen van de Federal Reserve. Op donderdag worden nieuwe inflatiecijfers bekendgemaakt, zoals de PCE, de prijsindex voor persoonlijke consumptieve bestedingen – een belangrijke inflatiemaatstaf voor de Fed.

Vandaag verschijnen de voorlopige cijfers over het bruto binnenlands product voor het derde kwartaal, evenals het rapport over de groothandelsvoorraden voor oktober. Hormel Foods en Dollar Tree zullen kwartaalcijfers publiceren voor het openen van de Amerikaanse beurs. Cloudbedrijf Salesforce zal nabeurs de resultaten over het 3e kwartaal bekendmaken.

Grafiek S&P 500 index

Europa opent lager

Het momentum in Europa lijkt te zijn opgedroogd. De AEX sloot gisteren 0,37% lager en de BEL20 eindigde zelfs 1,55% lager. Met een daling van 2,5% voor de beurs in Hongkong lijken ook de Europese beurzen lager van start te gaan. Recentelijk zit ook de euro/dollar weer in de lift en gisteren klom het valutapaar over de 1,10. Voor Europese bedrijven met veel activiteiten in de VS kan dat de winsten ten goede komen.

Grafiek AEX-index

Beursagenda

Woensdag 29 novemberDE – Inflatie (CPI)
VS – BBP
VS – Detailhandelsvooraden excl. auto’s
VS – Ruwe olievoorraden
VS – Beige Book
14:00
14:30
14:30
16:30
20:00
Donderdag 30 novemberJPY – Industriële Productie
CNY – Productie PMI
DE – Detailhandelsverkopen
DE – Werkloosheidscijfer
EUR – Inflatie (CPI)
VS – PCE prijsindex
VS – Jobless Claims
VS – PCU prijsindex
VS – Persoonlijke uitaven
VS – Chicago Inkoopmanagersindex (PMI)
VS – Voorlopige huisverkopen
00:50
02:30
08:00
11:00
14:30
14:30
14:30
14:30
14:30
15:45
16:00
Vrijdag 1 decemberCNY – Caixin Industriële Productie PMI
EUR – Productie PMI
VS – ISM Productie PMI
VS – Fed-voorzitter Powell spreekt
02:45
10:00
16:00
17:00

Gebruikte bronnen:

https://www.cnbc.com/world/

LYNX Morning Call: het laatste beursnieuws vandaag en de komende week

Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? Wat doen de beurzen vandaag? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX. Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

Laatste Beursnieuws in uw mailbox?

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoe nuttig vond u het artikel?(Vereist)
Zeer onbehulpzaamZeer behulpzaam

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.