Artikel laten voorlezen

Op donderdag kreeg de daling op de beurzen een sterk vervolg. De S&P 500 sloot 0,85% lager op 4.278 punten en de Nasdaq Composite eindigde met een verlies van 0,96% op 13.186 punten. Tegenvallende resultaten van Tesla drukten het sentiment. Elon Musk sprak tijdens de earnings call zijn zorgen uit over de wereldeconomie. Ook zei hij dat Tesla met de cybertruck zijn eigen graf heeft gegraven. Het aandeel Tesla eindigde 9,3% lager. Aan de andere kant beloonden beleggers de cijfers van Netflix met een indrukwekkende stijging van 16%, nadat de streaminggigant veel beter dan verwachte cijfers kon overleggen.

Naast de focus op kwartaalcijfers luisterden beleggers naar een toespraak van Jerome Powell in New York. Daar zei hij onder andere dat de inflatie te hoog blijft en dat er waarschijnlijk een lagere economische groei nodig zal zijn om de inflatie omlaag te brengen. Powell zei ook dat hij denkt dat de rente nu niet te hoog is. “Hoewel het pad waarschijnlijk hobbelig zal zijn en wat tijd zal kosten, zijn mijn collega’s en ik eensgezind in ons streven om de inflatie duurzaam terug te brengen naar 2 procent,” voegde hij eraan toe.

Toch gaat de markt ervan uit dat de centrale bank een renteverhoging in november zal overslaan. Volgens de CME FedWatch Tool denken handelaren dat de kans 92% is dat de centrale bank de rente ongewijzigd zal laten aan het einde van de vergadering in november. Maar ook voor het rentebesluit van december wordt niet op een verhoging gerekend. In reactie op zijn toespraak oversteeg de 10-jaars Treasury voor het eerst in 16 jaar de 5%.

In de nabeurshandel tuimelde de koers van SolarEdge met maar liefst 21% naar beneden, nadat het bedrijf de omzetverwachting voor het derde kwartaal bijstelde. Vandaag volgen cijfers van onder meer American Express en Regions Financial.

Azië onderuit en Europa opent lager

In het Oosten zijn de meeste aandelenbeurzen in het rood gesloten. De Hang Seng index ging met 0,73% onderuit, nadat China haar belangrijkste rentetarieven voor leningen ongewijzigd liet. Uit Japan kwam het nieuws dat de Inflatie in september is vertraagd naar 3%, een daling ten opzichte van de 3,2% van augustus. De Nikkei 225 index eindigde 0,54% lager.

De Europese beurzen gaan een lagere opening tegemoet, waarbij de futures tot wel 0,7% lager staan. Er staat niet veel op de macro-economische agenda, maar er staat wel een topoverleg gepland tussen Amerikaanse en Europese instellingen, waar leiders elkaar in Washington zullen ontmoeten om de handelsbetrekkingen te bespreken. In Nederland kwamen zojuist Beter Bed en Basic Fit met de cijfers naar buiten. Beide bedrijven rapporteerden een flinke omzetstijging.

Beursagenda

Vrijdag 20 oktoberJPY – Nationale Kern CPI
DE – Producentenprijsindex (PPI)
VS – FOMC-lid Harker spreekt
01:30
08:00
15:00

Gebruikte bronnen:

https://www.cnbc.com/world/

LYNX Morning Call: het laatste beursnieuws vandaag en de komende week

Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? Wat doen de beurzen vandaag? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX. Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

Laatste Beursnieuws in uw mailbox?

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoe nuttig vond u het artikel?(Vereist)
Zeer onbehulpzaamZeer behulpzaam

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.