Afstraffing Amerikaanse retailers & AEX nadert weerstand


Amerikaanse retailers werden gisteren hard afgestraft op Wall Street. Warenhuis Macy’s kwam donderdag met een winstwaarschuwing. De matige verkopen rond de kerstdagen zullen voelbaar zijn bij de bekendmaking van de cijfers over het 4e kwartaal. We zullen eind januari zien of ook Amazon.com last heeft gehad van een matige ‘holiday season’. Het LYNX Beleggingsteam speelt in het LYNX Ideeëncentrum in op een mogelijke daling van het aandeel.

De voorzitter van de Fed zei dat de Amerikaanse centrale bank geduldig kan zijn met het verder verhogen van de rente en dat zijn grootste zorg de afzwakkende wereldeconomie is. Beleggers konden dit verhaal waarderen waardoor de S&P 500 richting de 2600 punten herstelde. In Japan vielen de consumentenuitgaven tegen maar de Nikkei 225 index sloot de beursweek toch positief af.

Beleggingsspecialist LYNX

Justin Blekemolen is beleggingsspecialist bij LYNX Beleggen. Hij schrijft columns over actuele onderwerpen op de beurs. Zijn columns zijn te volgen via het LYNX Kennisportaal en de Twitter van LYNX. In het verleden is Justin meerdere jaren actief geweest als technisch analist bij IEX en Tostrams Groep.

Meer:
Profiteer ook van beleggen met een voorsprong

LYNX biedt u vele voordelen en is niet voor niets al jaren één van de beste brokers van België

Information package image
Inhoud informatiepakket
  • Onze brochure met uitgebreide informatie over online beleggen en daytrading bij LYNX
  • Onze tarievenlijst: aandelen, opties, futures, forex, ETF's & sprinters
  • Uw openingsformulier
Contact icon Bel naar
09 223 23 20
Contact icon E-mail naar
info@lynx.be
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
Contact icon Exclusief
Beursnieuws